Nokturno

Runoussivusto nokturno.fi kokoaa yhteen kiinnostavinta digitaalista runoutta meiltä ja maailmalta. Uusi kattaus runoutta ilmestyy sivustolla joka toinen kuukausi. Nokturnon painopiste on uudessa, digitaalisia keinoja hyödyntävässä runoudessa. Nokturnon päätoimittaja on Virpi Vairinen.

Nokturnosta löytyy runsaasti erilaisia digitaalisia keinoja hyödyntäviä runoja mutta myös eri taiteenlajien rajapinnoilla liikkuvia teoksia. Sivustolla on niin runogeneraattoreita, kineettisiä runoja, visuaalista runoutta, video- ja äänirunoutta kuin animoitua runouttakin. Sivusto julkaisee myös digitaalista fiktiota sekä pelitaiteesta ammentavia teoksia. Nokturnoon voi tarjota teoksiaan kuka tahansa.

Nokturno tähtää laajaan kansainväliseen verkostoon. Suomalaisille tekijöille se on mahdollisuus tuoda omaa tuotantoaan suuremman yleisön tietoisuuteen. Sivustolla julkaistava aineisto on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman rekisteröitymistä tai salasanaa. Nokturno soveltuukin hyvin esimerkiksi opetuskäyttöön. Klikkaa itsesi Nokturnoon!