Runografi

Daniil Kozlovin ideasta syntynyt ja Suomen kulttuurirahaston tukema Runografi on Nihil Interitin uusi kärkihanke. Runografi on monikäyttöinen julkaistuun nykyrunouteen keskittyvä verkkofoorumi ja keskustelualusta. Runografi on suunniteltu matalan kynnyksen sillaksi runouden kentän ja kirjallisuudesta kiinnostuneen yleisön välille. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt hankkeelle 120 000 euron suuruinen apurahan. Runografi julkistettiin verkossa 30.9. 2021.

Runografi toimii uudenlaisena yhdistelmänä runouden verkkokatalogia, osallistavaa kirjallisuuskritiikkiä, luovaa luettelointia ja keskustelualustaa. Runografi aikoo esimerkiksi arvioida kaikki tulevaisuudessa julkaistavat kotimaiset ja suomennetut runokirjat.

Runografin alkuvaiheen työryhmässä ovat mukana Kozlovin lisäksi Anne Martin, Vesa Rantama ja Janette Hannukainen. Myös Nihil Interitin toiminnanjohtaja Jari Nikkola osallistui hankkeen kehitystyöhön. Runografin kotisivut.

Lue Voima-lehden artikkeli Runografista!

Debytoi kriitikkona! -kilpailu

Runografin Debytoi kriitikkona! -runokritiikkikilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset tekijät, jotka eivät ole aiemmin tehneet lehtikritiikkiä. Muut lehtikirjoitukset tai kaunokirjalliset tuotokset eivät ole este. Kilpailutekstien tulee kuitenkin olla aiemmin julkaisemattomia. Parhaalle kritiikille on luvassa tuhannen euron palkinto. Kilpailuaikaa on 30.10. 2020 asti. Lue ohjeet kilpailuun osallistumisesta!

Raati julkistaa voittajat joulukuussa 2020. Heidän kirjoituksiaan käytetään malliesimerkkinä hyvästä kritiikistä vuonna 2021 avautuvalla Runografi-sivustolla. Voittajat pääsevät myös halutessaan osaksi Runografin toimituskuntaa ja saavat jatkossakin toimeksiantoja.

Kilpailun raatiin kuuluvat runoilijat Susinukke Kosola ja Janette Hannukainen, kirjabloggari Omppu Martin ja kriitikko Vesa Rantama.