Kurssit

Nihil Interit järjestää monipuolisesti erilaisia runouteen liittyviä kursseja.

Voit paitsi tulla järjestämillemme kursseille, myös tilata laajasta kurssitarjonnastamme omalle ryhmällesi runouden ammattilaisen vetämän lyhytkurssin. Kurssejamme ovat hyödyntäneet esimerkiksi kirjoittajayhdistykset, sanataidekoulut ja työpaikkojen tyhy-päivät. Lue lisää tilauskursseistamme!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: kurssit@nihilinterit.fi

Tulevat kurssit

Syksy 2023

Käsikirjoitustyöpaja 9.9.- 2.12. (hybridiopetus kerran kuussa lauantaisin klo 11-17)

Nihil Interitin käsikirjoitustyöpaja on neljän kerran kurssikokonaisuus runon kirjoittajille, jotka kaipaavat tukea ja apua runokokoelman käsikirjoituksen tekemiseen. Työpajassa saat julkaisseelta runoilijalta näkemystä työprosessiin. Aiheita ovat mm. rajaaminen, kokonaisuuden hallinta, komposition kysymykset, työprosessi, runojen editointi ja järjestäminen sekä muita teoskokonaisuuden kannalta oleellisia kysymyksiä.

Mukaan pääset kirjoittamalla motivaatiokirjeen, jossa kerrot, millaisia tavoitteita kirjoittamisellasi on. Motivaatiokirjeen tai kurssia koskevan kysymyksen voit lähettää 1.9. mennessä osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi. Kurssin hinta on Nihilin jäsenille 160€ ja ei-jäsenille 180€.

Kurssi järjestetään hybridiopetuksena lauantaisin klo 11-17, eli mukaan on mahdollista tulla joko etänä tai paikan päälle Helsinkiin Nihil Interitin toimistolle Alppitalolle (Karjalankatu 2 b 24, 2. krs.) ja myöhemmin syksyllä uudelle Tekstin talolle (Lintulahdenkatu 3).

9.9. 2023 Tiina Lehikoinen

Kurssin ensimmäisessä tapaamisessa keskustellaan kunkin kirjoittajan tavoitteista sekä tarkastellaan erilaisia tapoja kirjoittaa runokokoelma. Käymme läpi rakenteeseen ja teemaan liittyviä kysymyksiä esimerkkien valossa.

7.10. 2023 Hanna Syrjämäki

Toisen kurssikerralla käymme läpi kurssilaisten käsikirjoituksia niin, että jokainen pääsee antamaan ja saamaan palautetta. Kurssikertaa varten jokaisen olisi hyvä jakaa muille jotain luettavaa 18.9. mennessä ja tutustua muiden jakamiin teksteihin. Palautetta annamme sellaisessa hengessä, että se innostaa kirjoittamaan omaa tekstiä eteenpäin!

11.11. 2023 AP Kivinen

Kolmannen kurssikerran lähtökohtana ovat kurssilaisten käsikirjoitukset. Tarkastelemme erityisesti käsikirjoitusten osasto/sekermäjakoa.

2.12. 2023 Juha Rautio

Käsikirjoituksen editointi ja kustannustoimittajan/esilukijan kanssa työskentely sekä oman poeettisen muodon ja sisällön säilyttäminen ja vahvistaminen.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Olen X 16.9.-9.12. (etätoteutus kerran kuussa lauantaisin klo 10-14)

Olen X tulee taas!

Kaipaatko runouden työkalupakkiisi lisää välineitä? Haluaisitko kuulla, minkälaiset seikat kiinnostavat runoilijoita juuri nyt?

Viidennettä kertaa järjestettävällä kurssilla tutustutaan runon kirjoittamiseen kirjoitusharjoituksin ja keskustelemalla. Kurssin voit käydä vaikka vuosittain, sisältö vaihtuu joka kerta.

Kurssi järjestetään etäyhteydellä lauantaisin klo 10-14. Hinta on Nihil Interitin jäsenille 80€ ja ei-jäsenille 90€. Ilmoittautumiset ja kyselyt 1.9. mennessä osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi

16.9. 2023 Elina Sallinen: Paikan suhde kirjoittamiseen.

Kirjoittaminen tapahtuu aina jossakin paikassa, mutta mitä nuo erilaiset paikat oikeastaan tekevät kielelle ja kielessä? Voiko paikan kanssa kirjoittaa tai voiko paikan kirjata ylös? Entä kuinka kirjoittajan ruumiillinen paikassa olo, tieto paikasta tai suhde siihen vaikuttaa kirjoittamiseen?

14.10. 2023 Niklas Salmi: Aistien näkökulmasta.

Visuaalisessa maailmassa olemme tulleet tutuiksi imagististen ja kuvarunojen kanssa, mutta millaisia runoja syntyy, kun runoilijan silmät eivät näe tai ovat kiinni kirjoitusprosessin aikana? Tuoksuvatko ne tavallista voimakkaammin? Onko niissä erilainen maku? Entä hahmottuuko maailma niiden kautta kenties haptisemmin? Kurssikerralla tutustutaan mm. aistideprivaation ja -vammojen tarjoamiin mahdollisuuksiin runojen kirjoittamisen ja tulkitsemisen näkökulmasta.

18.11. 2023 Anna Elina Isoaro: Kielen ilmaisuvoima.

Kurssikerralla rikastetaan runoilijan sanavarantoja tekemällä tutkimusmatkoja erilaisiin kielellisiin rekistereihin. Inspiraatiota etsitään mm. tieteen termistöistä, murteista, mainoslauseista ja nonsensesta. Parhaimmillaan kekseliäs kieli yllättää kirjoittajan itsensäkin.

9.12. 2023 Terhi ForssenUudelleenkirjoituksesta eli lukemalla kirjoittamisesta.

Tekstien variointia ja sisartekstien kirjoittamista. Voit tuoda työpajaan mukanasi esim. joitakin suosikkikirjailijasi runoja.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Kevät 2023

Olen X (runokurssi etäyhteyksin kerran kuussa lauantaisin 4.2.-6.5. klo 10.00-14.00)

Kaipaatko runouden työkalupakkiisi lisää välineitä? Haluaisitko kuulla, minkälaiset seikat runoilijoita kiinnostavat kirjoittamisessa juuri nyt?

Neljättä kertaa järjestettävällä kurssilla tutustutaan runon kirjoittamiseen kirjoitusharjoituksin ja keskustelemalla.

Kurssin voit käydä vaikka vuosittain, sisältö vaihtuu joka kerta!

4.2. Vilja-Tuulia Huotarinen: Johdatus runojen kirjoittamiseen

Runous on ikuinen kapinallinen ja reagoi jatkuvasti aikaansa. Työkaluja poeettisen avaruuden louhimiseen. Menetelmiä, rakenteita, sisuskaluja.

4.3. Juha Rautio: Metaforan mahdollisuudet

Mitä erilaisia metaforan käyttötapoja runoilijalla on? Pakottaa runous kirjallisuudenlajina aina kirjoittajansa vertauskuvalliseen kieleen?

1.4. AP Kivinen: Mistä syntyy runon draama?

Mikä runossa herättää, päräyttää? Millaisia keinoja jännitteen rakentamiseen on olemassa? Tutkitaan ja tehdään havaintoja yhdessä.

6.5. Susinukke Kosola: Kosket(et)tava runo

Sanat eivät pelkästään merkitse, ne myös näyttävät! Onko hopeakoruun kaiverrettu säe painavampi kuin puuhun kolvattu vastaava? Tuntuuko käsin kirjoitettu teksti henkilökohtaisemmalta kuin tekstinkäsittelyohjelmalla tuotettu? Entä voiko Eino Leinoa lukea nauramatta, jos se on kirjoitettu Comic Sans -fontilla? Leikkimielisessä kirjoitustyöpajassa törmäytetään visuaalisuus, materiaalisuus ja runous.

Toteutus:
Verkko-opetus Zoomissa neljänä lauantaina klo 10-14 (4.2., 4.3., 1.4. ja 6.5.).

Ilmoittaudu 27.1. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi

Kirjoita otsikkokenttään “Olen X ilmoittautuminen” ja viestiin nimesi, postiosoitteesi, sekä oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun. Ilmoittautuminen on sitova.

Hinta:

70 e Nihil Interitin jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille ja 80 e muille.

Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Käsikirjoitustyöpaja (tapaamiset kerran kuussa lauantaisin 11.2.-13.5. klo 11.00-17.00)

Nihil Interitin käsikirjoitustyöpaja on uusi neljän kerran kurssikokonaisuus runon kirjoittajille, jotka kaipaavat tukea ja apua runokokoelman käsikirjoituksen tekemiseen. Työpajassa saat julkaisseilta runoilijoilta näkemystä työprosessiin. Aiheita mm. rajaaminen, kokonaisuuden hallinta, komposition kysymykset, työprosessi, runojen editointi ja järjestäminen sekä muita teoskokonaisuuden kannalta oleellisia kysymyksiä.

11.2. Juha Rautio: Johdanto ja rakenne

11.3. Hanna Syrjämäki: Tekstityöpaja 1

15.4. Irina Javne: Symbolit

13.5. Tiina Lehikoinen

Toteutustapa: Lähiopetus lauantaisin (11.2., 11.3., 15.4. ja 13.5.) 11.00-17.00, sisältää tunnin ruokatauon.

Paikka: Alppitalo, Karjalankatu 2 B 24 Helsinki (2. kerros).

Kurssi toteutetaan Alppitalolla lauantaisin klo 11-17. Kurssipäivään sisältyy n. tunnin mittainen ruokatauko.

HUOM! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu! Ilmoittaudu 5.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi. Kysele myös viime hetken peruutuspaikkoja!

Kirjoita otsikkokenttään “Käsikirjoitustyöpaja ilmoittautuminen” ja viestiin nimesi, postiosoitteesi, sekä oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun. Ilmoittautuminen on sitova.

Hinta:

140 e Nihil Interitin jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille ja 160 e muille.

Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Syksy 2022

Havainto; aihe – runo (runokurssi etäyhteyksin la-su 22.-23.10. klo 10.00-17.00)

Runoilija / opettaja AP Kivisen ohjaamalla viikonloppukurssilla teemme erilaisia kirjoitusharjoituksia ja keskustelemme, millaisista aineksista runosi syntyvät? Miten henkilökohtainen, yksityinen lyyrinen hetki kiteytyy runon muotoon? Millä keinoilla runoon voi saada draamaa ja dynamiikkaa?

Kurssi sopii kaikille runoudesta kiinnostuneille kirjoittajille, jotka kokevat saavansa kipinää tekstin työstämiseen keskustelujen ja kohtaamisten kautta.

Toteutus ja käytännöt:

Viikonloppukurssi toteutetaan etäyhteyksin Zoomin kautta la 22.10. sekä su 23.10. klo 10-17. Kurssipäivään sisältyy tunnin mittainen ruokatauko.

Hinta ja ilmoittautuminen:

70 e Nihil interitin jäsenille sekä opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.
80 e ei-jäsenille ja alennusryhmiin kuulumattomille.
Kurssille otetaan 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Ilmoittaudu viimeistään ma 17.10. mennessä sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi).

Kirjoita ilmoittautumisviestiin kurssin nimi, koko nimesi, postiosoitteesi ja se, oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun.

Kurssin ennakkotehtävä:

Kerää viikon ajan muistiinpanoja, havaintoja ympäristöstäsi. Mitä näet, kuulet ja koet. Mitä ajatuksia / assosiaatioita keräämäsi fragmentit herättävät.

Kurssi saa KSL-opintokeskuksen kurssitukea.


Kirjoita runosarja 19.11. – 20.11. 2022

Kurssilla kirjoitetaan runosarja tai runokokoelman osasto.  Osallistujilla olisi hyvä olla vähintään muutama runoluonnos kirjoitettuna ennen kurssia, mutta myös pidemmälle kirjoitettuja runoja voi tulla hiomaan. Kurssi sopii niin omaa runokokoelmaansa tai vaikka runozineä suunnitteleville.

Kurssin ohjaaja Juha Rautio on runoilija, kustannustoimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja.

Paikka: Alppitalo, Karjalankatu 2 B 24 Helsinki (2. kerros).

Kurssi toteutetaan Alppitalolla la 19.11. sekä su 20.11. klo 11-17. Kurssipäivään sisältyy n. tunnin mittainen ruokatauko.

Hinta ja ilmoittautuminen:
70€ Nihil interitin jäsenille sekä opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. 80€ ei-jäsenille ja alennusryhmiin kuulumattomille. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

Kurssille otetaan 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu viimeistään 11.11. sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi).

Kirjoita ilmoittautumisviestiin kurssin nimi, koko nimesi, postiosoitteesi ja se, oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Kevät 2022

Kohti omaelämäkerrallista ääntä -runokurssi (etäopetus, helmikuu 2022)

Runoilija Irina Javnen ohjaamalla viikonloppukurssilla etsitään omaelämäkerrallista ääntä runossa.
Syntyykö se sukupolvien historiasta, kielestä vai jostakin dokumentista? Voisiko runolla löytää kadonneen, unohdetun tai jopa kielletyn tunteen tai historian?

Toteutus ja käytännöt:
Kurssi toteutetaan etäyhteyksin Zoomin kautta la 12.2. sekä su 13.2. klo 10-17. Kurssipäivään sisältyy tunnin mittainen ruokatauko.

Kurssilla kirjoitetaan runoja omaan elämään tai suvun historiaan liittyvistä maisemista, tiloista, esineistä, asiakirjoista tai valokuvista. Voit itse valita, mikä tuntuu parhaiten avaavan polun menneisyyteen. Voit lähteä liikkeelle myös pelkästään kielestä, mitä erilaisia kerrostumia avautuu, kun kieltä havainnoidaan tarkkaan. Kun sanoja pysähtyy katsomaan, kuuntelemaan ja maistelemaan tarkemmin kuin arjessa, löytää asioita, joita ei ole aiemmin huomannut.

Aiheina mm.
• Omaelämäkerrallinen materiaalin hyödyntäminen
• Ympäristö, maisema ja tilat omaelämäkerrallisen kirjoittamisen lähteenä
• Oma kieli, omat metaforat
• Miten elämää sanoitetaan runoksi

Lähteet:
Näkökulmia kertomuksen tutkimukseen (SKS, 2009)
Toim. Samuli Hägg, Markku Lehtimäki ja Liisa Steinby

Sanat että hoitaisimme: terapeuttinen kirjoittaminen (Duodecim, 2009)
Toim. Juhani Ihanus

Tilan poetiikka (Nemo, 2003)
Gaston Bachelard

Elämänkaarikirjoitus ja ihmisen vuodenajat (Kirjapaja, 2009)
Pepi Reinikainen

Hinta ja ilmoittautuminen:
70€ Nihil interitin jäsenille sekä opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. 80€ ei-jäsenille ja alennusryhmiin kuulumattomille.

Kurssille otetaan 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu viimeistään ma 7.2. sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi).

Kirjoita ilmoittautumisviestiin kurssin nimi, koko nimesi, postiosoitteesi ja se, oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Olen X: verkkokurssi runon kirjoittajille (etäopetus, helmikuu-toukokuu 2022)

Kaipaatko runouden työkalupakkiisi lisää välineitä? Haluaisitko kuulla, minkälaiset seikat runoilijoita kiinnostavat kirjoittamisessa juuri nyt?

Kolmatta kertaa järjestettävällä kurssilla tutustutaan runon kirjoittamiseen kirjoitusharjoituksin ja keskustelemalla.

Kurssin voit käydä vaikka vuosittain, sisältö vaihtuu joka kerta!

Toteutus:
Verkko-opetus Zoomissa neljänä lauantaina (19.2., 12.3., 23.4., ja 21.5.) klo 10-14:

Työkalupakki 1.
Lea Kalenius 19.2. Draamalliset menetelmät runojen kirjoittamisessa.

Työkalupakki 2.
AP Kivinen 12.3. Muistin valokuvat ja kokemukset tekstin lähtökohtana.

Työkalupakki 3.
Henriikka Tavi 23.4. Fragmenteista ja vähän ei-inhimillisestä.

Työkalupakki 4.
Kimmo Räntilä
21.5. Ekoteemoista ja W.S. Merwinin runouden kääntämisen vaikutuksesta omaan kirjoittamiseen.

Ilmoittaudu 10.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi

Kirjoita otsikkokenttään “Olen X ilmoittautuminen” ja viestiin nimesi, postiosoitteesi, sekä oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun. Ilmoittautuminen on sitova.

Hinta:

70 e Nihil Interitin jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille ja 80 e muille.

Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Zen kirjoittamisessa ja runoissa (etäopetus, maaliskuu 2022)

Kirjailija Mikko Väänäsen kurssilla lähestytään runojen kirjoittamista zenin näkökulmasta.

Tavoitteena on löytää aloittelijan mieltä ja läsnäoloa kirjoittamiseen. Kurssilla tehdään yksinkertaisia kirjoitusharjoituksia, jotka avaavat kirjoittamiseen liittyviä tukoksia. 

Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomissa 18.-20.3. 2022

Ohjelma:

pe 18-20.00: Myötätunto kirjoittamisessa.

la 10-16.00: Aloittelijan mieli, lempeitä harjoituksia ja tekstiesimerkkejä.

su 10-16.00: Jatkoharjoituksia kurssilla syntyneen luonnosmateriaalin ja havaintojen pohjalta.

Hinta ja ilmoittautuminen:

70e Nihil interitin jäsenille sekä opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. 80e ei-jäsenille ja alennusryhmiin kuulumattomille.

Kurssille otetaan 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu viimeistään ma 14.3. sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi). Kirjoita ilmoittautumisviestiin kurssin nimi, koko nimesi, postiosoitteesi ja se, oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


”Rakkaus, kuolema, keskiyö & aamu – hyvinvointia kirjoittamisen keinoin” (etäkurssi, toukokuu 2022)

Oletko joskus miettinyt, mitä juuri sinulle tarkoittaa rakkaus? Mitä kaikkea kuolema on? Mitä on keskiyö? Entä aamu?

Olisitko kiinnostunut tutkimaan suhdettasi näihin käsitteisiin osana luottamuksellista, sanojen taakse katsovaa ryhmää?

Ryhmän tapaamiset koostuvat lempeistä kirjoitusharjoituksista, jotka ohjaavat tutkimaan omia käsityksiä annetuista teemoista. Tapaamisissa omista oivalluksista on mahdollista jakaa ryhmälle. Kaikki jakaminen on kuitenkin vapaaehtoista. Harjoitusten tärkeimpänä tavoitteena on saada kontakti omaan itseen.

Ryhmän toiminnan tavoitteena on hyväksyvä kohtaaminen, luottamus, rentous, yhteisyys ja itsetuntemuksen kehittäminen. Ryhmän maksimikoko on 8 henkeä.

Ryhmän ohjaa runoilija, luovan kirjoittamisen ohjaaja Terhi Forssén, osana kirjallisuusterapiaohjaajan opintojaan. On hyvä huomata, että kyse ei ole terapiaryhmästä, vaan itsetuntemusta lisäävästä toiminnasta kirjoittamisen keinoin.

Ryhmä kokoontuu toukokuusa Zoomin välityksellä kahtena viikonloppuna:

-pe 6.5. klo 18–20

-la 7.5. klo 10–14

-su 8.5. 10–14

-su 22.5. klo 10–16 

Hinta 70 € Nihilin jäsenille, työttömille ja eläkeläisille, 80 € muille.
Voit ilmoittautua mukaan 25.4. mennessä lähettämällä sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi) tiiviin motivaatiokirjeen, jossa kerrot yhteystietosi ja sen, miksi haluaisit mukaan. Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ryhmän aikatauluihin. Ryhmän ohjaaja on ilmoittautuneisiin puhelimitse yhteydessä ennen kurssipaikan varmistamista.

KSL tukee kurssin toteuttamista.
Syksy 2021

Olen X: Nihil Interitin verkkokurssi runon kirjoittajille (etäopetus, loka-joulukuu 2021).

Kaipaatko runouden työkalupakkisi lisää välineitä? Haluaisitko kuulla, minkälaiset seikat runoilijoita kiinnostavat kirjoittamisessa juuri tällä hetkellä?

Nyt jo toista kertaa järjestettävällä kurssilla tutustutaan runon kirjoittamiseen tekemällä käytännönläheisiä harjoituksia ja keskustelemalla.

Tämän kurssin voit käydä vaikka vuosittain, sillä kurssin sisältö vaihtuu joka kerta!

Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomissa neljänä lauantaina klo 10-14:

Työkalupakki 1. Juha Rautio 9.10. 

Työkalupakki 2. Mikko Väänänen 23.10.

Työkalupakki 3. Karri Kokko 13.11.

Työkalupakki 4. Miia Toivio 11.12.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu 1.10. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kurssit@nihilinterit.fi. Kirjoita otsikkokenttään “Olen X ilmoittautuminen” ja viestiin nimesi, postiosoitteesi, sekä oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun. Ilmoittautuminen on sitova.

Hinta: Nihil Interitin jäsenelle 80 €, opiskelijalle, työttömälle ja eläkeläiselle, joka ei ole jäsen 90 €, ja muille ei-jäsenille 105 €. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

Kurssi saa KSL-opintokeskuksen kurssitukea.


Runoilija Niina Oisalon kurssi: Lumipalloefekti – miten kerryttää kaunokirjallisia tekstejä? (etäopetus, syys-lokakuu/ 2021)

Lumipalloefekti-kurssin aikana etsimme yhdessä keinoja, joilla päästä yli kirjoittamisen vastuksista ja kerryttää kaunokirjallista tekstiä.

Tutustumme mm. materiaalin metsästämiseen, menetelmälliseen kirjoittamiseen, erilaisiin kirjoitustekniikoihin, ja keskustelemme kirjoitusrutiineista.

Kurssi perustuu sekä ohjaajan valmistelemiin tehtäviin että yhteisiin keskusteluihin, ja se toteutetaan etäyhteyksin Zoomin kautta kahtena viikonloppuna: 18.–19.9. ja 2.–3.10. 2021 klo 10-15 (välissä ruokatauko).

Tarvitset kurssille osallistuaksesi verkkoyhteyden, tietokoneen ja uteliaan mielen.

Ohjaajana toimii runoilija ja kirjoittamisen ohjaaja Niina Oisalo.

Kurssin hinta on Nihil Interitin jäsenelle 80 €, opiskelijalle, työttömälle ja eläkeläiselle, joka ei ole jäsen, 90 € ja muille ei-jäsenille 105 €.

HUOM! PIDENNETTY ILMOITTAUTUMISAIKA! Ilmoittaudu kurssille viimeistään 13.9. sähköpostitse (kurssit@nihilinterit.fi). Ilmoittautumisviestistä tulisi käydä ilmi koko nimesi, postiosoitteesi ja se, oletko oikeutettu alennettuun kurssimaksuun. Ilmoittautuminen on sitova.

KSL tukee kurssin toteuttamista.


Kevät 2021

Olen X: Nihil Interitin verkkokurssi runon kirjoittajille

Kaipaatko runouden työkalupakkiin lisää välineitä? Mietitkö mistä ottaa inspiraatiota? Pohdituttavatko runouden monet minät, x:t ja y:t tai pyörivätkö päässä ihan vain sanat?

Kurssin tarkoituksena on tutustuttaa kirjoittaja runouden eri osa-alueisiin monipuolisesti ja vaihtuvien vetäjien johdolla. Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomissa 4 tapaamiskerralla, 4 oppituntia per kerta (helmikuu, maaliskuu, huhtikuu, toukokuu).

Johdanto: inspiraatio, kirjoittamisen sytyttäminen, ideointi – Lauantaina 27.2 klo 10-14. Tapaamisessa käydään läpi erilaisia tapoja saada kirjoittaminen käyntiin. Vetäjänä Terhi Forssén.

Työkalupakki 1. Runo ja kuva – Lauantaina 27.3. klo 10-14. Kurssilla tutustutaan runon vertauskuvallisuuden keinoihin. Vetäjänä Sanni Purhonen.

Työkalupakki 2. Omaelämäkerrallisuus ja runon minät. Lauantaina 17.4. klo 10-14. Kurssilla käsitellään erilaisia omaelämäkerrallisuuden aineksia: kieltä, historiaa, tilaa, maisemaa sekä dokumentteja. – Vetäjänä Irina Javne.

Työkalupakki 3. Kieli ja sanat. Lauantaina 15.5. klo 10-14. Kurssilla pureudutaan kielen rekistereihin ja runon ilmaisuvoimaan sanatasolla. – Vetäjänä Juha Rautio.

Kurssin hinta: Nihil Interitin jäsenelle 80€/kurssi, opiskelijalle, joka ei ole jäsen 90€ ja muille ei-jäsenille 105€. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 24.2. mennessä: sanni.purhonen(a)pp.inet.fi.

Kurssi saa KSL-opintokeskuksen kurssitukea.