Huomio runoilijat! Puukkorunokilpailu 2023 on avattu – deadline 15.5.

Puukkorunokilpailu täyttää vuonna 2023 kymmenen vuotta. Juhlavuoden kirjoituskilpailun aiheena on Puukko & vapaus. Kilpailussa on kaksi sarjaa: aikuiset sekä lapset ja nuoret (alle 17-vuotiaat).

Kilpailuun osallistuva teksti voi olla aikaisemmin esitetty, mutta ei julkaistu. Yksittäisten osallistujien tekstien lukumäärää ei rajoiteta. Runoja voi tehdä myös yhdessä ystävän kanssa tai vaikka koululuokan/opintoryhmän nimissä.

Kilpailussa ei ole osallistumismaksua. Pääpalkintona puukkorunoilija saa oman nimikkopuukon, jonka saajasta päättää raati. Lisäksi raati voi jakaa kunniamainintoja.

Kilpailuaikaa on 15.5. asti. Voittaja julkistetaan Kauhavan puukkofestivaaleilla kesäkuun puolessa välissä.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kauhavan puukkofestivaalit ry, Kauhavan kaupungin kulttuuri-, kirjasto- ja museopalvelut, Järvilakeuden kansalaisopisto sekä Pohjanmaan Kirjailijat ry.

Bongaa runo

Lisää puukkorunoja voi bongata Kauhavan alueen luontopoluilta. Kauhavan kulttuuri- ja museotoimi on teettänyt edellisten vuosien puukkorunoista runotauluja, joita on kesällä 2022 asennettu reitistöille, retkeilijöitä ilahduttamaan.

Lisätiedot ja osallistumisohjeet löytyvät kilpailun kotisivuilta.