Hyviä uutisia! Laura Kärkäs aloittaa Runografin uutena päätoimittajana – Anna Kalliosta uusi avustava toimittaja 

Laura Kärkäs on valittu Runografin uudeksi päätoimittajaksi. Hän ja uudeksi avustavaksi toimittajaksi valittu Anna Kallio aloittavat tehtävissään kesälomakauden jälkeen syksyllä.

– Hain tehtävää, koska Runografi ylläpitää elävää kirjallisuuskeskustelua ja toimii alustana, joka pitää huolta siitä, että myös kritiikillä itsessään on mahdollisuus kehittyä kohti uusia muotoja ja ilmaisun tapoja. 

– Suurkiitos Daniil Kozloville sekä kaikille, jotka ovat olleet muovaamassa Runografia nykyiseen muotoonsa, jossa se nostaa esiin maamme upeaa, monipuolista ja ravitsevaa runoutta sekä tekee tilaa paneutuneelle, leikkisälle ja intohimoiselle kirjallisuuskeskustelulle, tuore päätoimittaja linjaa.

Kärkäs peräänkuuluttaa Runografin arvostelutoiminnalta jatkossakin moniäänisyyttä ja vuorovaikutuksellisuutta.

– Uskon kirjallisuuskritiikkiin, joka virvoittaa teoksen ja lukijan sekä virittää keskustelun. Kritiikin moniäänisyys on minulle itseisarvo, ja ajattelen, että vuorovaikutukseen kutsuva sivusto on omiaan tunnustamaan monenlaisten tulkintojen ja näkökulmien rinnakkaiseloa. 

Kärkkään taipale kriitikkona alkoi kymmenen vuotta sitten kotimaisen kirjallisuuden opinnoissa, jonka jälkeen hän on kriitikoinut sekä kulttuuri- että päivälehtiin. 

Yliopistolta valmistumisen jälkeen hän on työllistynyt kulttuurin kentällä kriitikkona, äidinkielen opettajana, tanssijana ja kustannustoimittajana.

– Tällä hetkellä keskityn työssäni erityisesti dialogimuotoiseen kritiikkiin ja olen hyvin innostunut kaikenlaisista muotokokeiluista.