Poetry Slamin uusi Suomen mestari on runoilija Jarkko Jokinen – finaalista muodostui ikimuistoinen trilleri

Poetry Slamin Suomen mestaruus ratkaistiin Lahden Runomaraton -festivaalilla lauantaina 3.9.2022. Finaalissa toisistaan mittaa otti kahdeksan aluekarsintojen voittajaa eri puolilta Suomea.

Koronavuosien vuoksi mukana oli kilpailijoita vuosien 2020, 2021 ja 2022 aluekarsinnoista. Edellisen kerran Suomen mestaruudesta kisattiin Helsingissä vuonna 2019.

Finaalikierrokselle ylsivät Turun Emma Leppo, Tampereen Sema Hokkanen ja Helsingin Jarkko Jokinen. Tiukka finaalikierros päättyi Hokkasen ja Jokisen tasapisteisiin. Leppo otti komean pronssin.

Tasapisteiden vuoksi jännitys huipentui bonuskierrokseen, jonka jälkeen voittajaksi selviytyi Helsingin Jarkko “Sporakuski-Jarkko” Jokinen.

Jarkko Jokinen on helsinkiläinen runoilija ja raitiovaununkuljettaja. Häneltä on ilmestynyt kolme runokirjaa. Hän esiintyy aktiivisesti myös lavoilla.

Poetry Slam on leikkimielinen lavarunokilpailu, jossa osallistujat esittävät omia runojaan kolmen minuutin aikarajassa. Runot pisteyttää viisihenkinen tuomaristo.

Suomen Poetry Slam -mestaruus kisataan kansainvälisillä säännöillä. Suomen mestari pääsee edustamaan maata Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuskilpailuihin.

Poetry Slamin SM-kisat järjestettiin yhdessä Lahden runomaratonin, runoyhdistys Nihil Interitin ja Suomen lavarunotoimijoiden valtakunnallisen verkoston kanssa. Tallenne tapahtumasta on julkaistu Youtubessa.