Upea uutinen: Kirjallisuuden valtionpalkinto myönnettiin Tuli & Savu -lehdelle!

Tuli & Savu -lehti

Valinnan perustelut: Tuli & Savu -lehti on vuodesta 1994 tehnyt erinomaisen laadukasta ja pitkäjänteistä työtä kotimaisen runouskentän moninaistamiseksi ja kultivoimiseksi. Julkaisun runot, käännökset, esseet, artikkelit, kritiikit ja haastattelut ovat vaikuttaneet lähtemättömästi käsityksiin siitä, mitä runous ja poetiikka voivat merkityksellisimmin olla ja miksi ne voivat tulla.

Yhteiskunnallisesti utelias ajankohtaisuus ja perinneherkkä epäajanmukaisuus lyövät kättä numerosta toiseen. Julkaisu onnistuu tasapainottamaan erikoistuneen kielen ajattelun ja lukemisen hajamielisenkin nautinnon. Lehti tarjoaa sivistyksellisen foorumin ja kirjallisen yhteisön kaikille runouden ystäville ja kirjallisuuden ammattilaisille.

Kiitoksen ansaitsee myös lehden ja sen julkaisijan Nihil Interitin piiristä noussut uraauurtava työ digitaalisen runouden hyväksi sekä ennakkoluulottomat ulkoasut. Tuli & Savun runollisella tinkimättömyydellä on kestävää yleiskulttuurista merkitystä.

Nihil Interit haluaa muistaa valinnan johdosta kaikkia Tuli & Savun päätoimittajia, toimittajia, avustajia, yhteistyökumppaneita ja lukijoita lehden pitkän historian ajalta. Ilman teitä tätä valintaa ei olisi koskaan tehty. Vilpittömät onnittelut!

Lähde: Taiteen edistämiskeskuksen tiedote 17.11. 2021.

Lista kaikista palkituista 17.11. 2021