Hae Tuli & Savun päätoimittajaksi. Hakuaikaa pidennetty 13.11. asti!

Pohjoismaiden paras kulttuurilehti hakee uutta päätoimittajaa. Tehtävään voi hakea myös työparina. Hakuaikaa on pidennetty 13.11. 2020 saakka.

Vuonna 1994 perustettu runouslehti Tuli & Savu ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja sitä julkaisee valtakunnallinen runoyhdistys Nihil Interit ry. Tuli & Savussa julkaistaan uusinta kotimaista runoutta ja kiinnostavia käännöksiä, samoin esseitä ja artikkeleita, haastatteluja sekä kritiikkejä. Lehden avustajiin kuuluu muun muassa runoilijoita, tutkijoita, kriitikoita ja opiskelijoita. Taitosta vastaavat Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat, ja taitto suunnitellaan uusiksi jokaiseen numeroon.

Päätoimittaja kutsuu mukaan toimituksen muut jäsenet (yleensä kaksi henkeä); laatii lehden budjetin yhdessä julkaisijan kanssa; vastaa lehden sisältöjen suunnittelusta, juttujen tilaamisesta ja toimittamisesta; koordinoi taiton ja oikoluvun; sekä osallistuu lehden postittamiseen. Työssä tarvitaan laajaa kiinnostusta runouteen, tarkkaa lukutaitoa ja erinomaista suomen kielen hallintaa.

Sisällytä hakemukseen ansio- ja julkaisuluettelo sekä vapaamuotoinen teksti, jossa kerrot suunnitelmistasi lehden tekemiseksi. Tehtävään voi hakea myös työparina. Siinä tapauksessa sisällyttäkää hakemukseen yksi vapaamuotoinen teksti mutta kummankin ansio- ja julkaisuluettelo. Vapaamuotoisessa tekstissä kannattaa kertoa jotakin aiotusta työnjaosta.

Työhön perehdytetään tämän vuoden aikana. Itsenäinen työ alkaa vuoden 2021 alkupuolella. Hae tehtävään viimeistään 13.11. 2020 mennessä. Työstä maksetaan numerokohtainen palkka urakkaperusteella. Lähetä hakemuksesi ja mahdolliset kysymykset sähköpostitse otsikolla ”Päätoimittaja” toiminnanjohtaja Jari Nikkolalle: toiminnanjohtaja(a)nihilinterit.fi