Kuusi runoteosta ehdolla Nihil Interitin runouspalkinnon saajaksi – voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla 29.9. 2023

Nihil Interitin runouspalkintoa tavoittelevat ehdokasteokset on valittu.

Ehdolla ovat seuraavat runokokoelmat: Virpi Alanen: Kunnes luut iloiset, Silja Kejonen: Äiti ja sylikoira, Mari Laaksonen: Degne, Mikko Räty: Borealia, Panu Tuomi: Kardinaali Zen ja Mikko Väänänen: Q.

Aiempina vuosina ehdokkaita ei ole nimetty ennalta, mutta tänä vuonna raati halusi antaa huomiota useammalle teokselle kisaan lähetettyjen kaikkiaan reilun 50 runokirjan joukosta.

– Suomalainen nykyrunous on tasokasta ja monimuotoista. Ehdokkaiden lisäksi joukossa oli lukuisia muitakin helmiä, raadin puheenjohtaja Anna Elina Isoaro kommentoi. Raati suositteleekin kaikkia tarttumaan ennakkoluulottomasti uuteen kotimaiseen runouteen.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä palkinto jaetaan Turun Kirjamessuilla 29.9. Runoteoksen lisäksi palkitaan myös vuoden runousteko.

Palkintoraadin perustelut kuudelle loppusuoran ehdokkaalle julkaistaan Nihil Interitin kotisivuilla ja somekanavissa seuraavan viikon aikana. Pysy kuulolla!