Tuli & Savun uusi toimitus nyt valittu – Riikka Simpura ja Paavo Kässi aloittavat päätoimittajina numerossa 2/21

Runouslehti Tuli & Savun uusiksi päätoimittajiksi on valittu työpari Riikka Simpura ja Paavo Kässi. Uudet päätoimittajat aloittavat työskentelynsä numerosta 2/2021. Numeron teemoja ovat halu ja rakkaus. 

Runoja sekä essee-, käännös- ja juttuideoita voi tarjota 7.1.2021 mennessä toimituksen sähköpostiin: tulijasavu@gmail.com. Nykyisen päätoimittajan Juha-Pekka Kilpiön johdolla julkaistaan vielä tuplanumero 4/20-1/21 vuoden 2021 alussa.

Riikka Simpura

Riikka Simpuran ja Paavo Kässin näkemys lehden suunnasta ja tulevista teemoista vakuutti. Yhdistyksen hallitus näki heidän suunnitelmansa vahvana ja innostavana ja katsoi heillä olevan hakijoista vahvimmat verkostot lehden tekemiseen. 

Simpuralle ja Kässille on jo kertynyt kokemusta Tuli & Savun tekemisestä: Simpura on työskennellyt lehden toimituksessa kaksi vuotta ja Kässi on kirjoittanut lehteen kritiikkejä, esseitä ja runoja myös usean vuoden ajan. Niinpä päätoimittajuus on luontevaa jatkoa heidän työlleen lehden parissa.

Paavo Kässi. Kuva: Milka Räisänen

Vuonna 1994 perustettu Tuli & Savu on pitkäikäinen ja arvostettu julkaisu kulttuurilehtikentällä. Vuonna 2018 lehti palkittiin Kultti ry:n laatulehtipalkinnolla. Vuotta myöhemmin Tuli & Savu palkittiin pohjoismaiden parhaana kulttuurilehtenä Göteborgin kirjamessuilla.